News

Archief - Raboreis Microfinance

Veenendaal, 29 juni 2005-06-29
Bezoek Egypte voor bankfoundationOnlangs werd in Utrecht het eerste exemplaar van het 'bookazine' Wereld in eigen Hand gepresenteerd. Het dikke boekwerk was het resultaat van het werk van een kleine twintig schilders, schrijvers en fotografen. Het boek werd uitgebracht voor het dertigjarige jubileum van de Rabobank foundation.
Voor dit jubileum schreef de Rabobank een wedstrijd uit voor schilders, schrijvers en fotografen om werk van de foundation in Egypte, Honduras en India in beeld te brengen. Na een uitgebreide selectie reisde de Veenendaalse Ingrid van den Brand naar Egypte er als fotografe de micro-financiering vast te leggen.
Het gezelschap dat Egypte heeft bezocht, vertoefde een week in Fayoum en Cairo. ,,We hebben er diverse projecten bezocht, van de landelijke bank tot kleine ondernemingen,'' zag Van den Brand, die in Veenendaal een eigen ontwerpbureau heeft. ,,We zagen dat het project van de bank daadwerkelijk helpt. Mensen hebben werk, kinderen gaan naar school, weduwen voorzien in hun eigen onderhoud. De mensen zijn enorm trots op wat ze doen.''
Naast deze bezoeken kwam Van den Brand ook bij mensen thuis. ,,Het kijken in het leven van een ander. Dat boeit mij enorm. Ik vond het interessant om bij mensen thuis te kijken. Op het veld of in de fabriek kun je het arbeidsproces in beeld brengen, maar de invloed van het dagelijkse leven in eigen huis, gewoontes, de interactie tussen mensen, dat was erg interessant.''
De week was snel voorbij, maar het boek Wereld in eigen Hand telt meer dan 200 pagina's met werk van de schilders, schrijvers en fotografen. ,,Het is de bedoeling dat er een vervolg komt in de vorm van exposities, mogelijk in vestigingen van Rabobank, op de website. Zelf ben ik van plan een expositie te organiseren,'' besluit Van den Brand.

With Rabobank Ingrid went to Egypt to portrait the world of Microfinance. Pages were published in the book that Rabobank published about their work in Microfinance. She won this work/travel trip along ith other writers, photographers and painters.

Photo's: Inspiring people and colors